top of page

Reppukurssi

Tässä tulee tarina siitä repusta, joka minulla oli muuton aikana käytössä (ja oli ollut jo pari vuotta) ja jonka tilalle ompelin edellisen postauksen olkalaukun.


Olen aina tykännyt tehdä käsitöitä. Ihan pikkutytöstä asti olen ollut kiinnostunut eri tekniikoista ja halunnut kokeilla itse. Neuloin ja virkkasin myös jo niihin aikoihin, kun se ei ollut pop, vaan siitä lähinnä naljailtiin. Onkin ollut aivan ihana seurata käsitöiden nousevaa suosiota ja löytää koko ajan enemmän ihmisiä, joiden kanssa jakaa tämä maaginen harrastus <3


Erityisesti yhden ystävän kanssa olen jakanut niitä lukuisia iloja (sekä turhautumisia) käsitöistä. Pidimme yhdessä vaiheessa myös koko päivän mittaisia käsityökerhoja, jolloin toinen raahasi oman ompelukoneensa ja omat työnsä toisen luokse ja sitten surruuttelimme yhdessä projektit valmiiksi. Yhdellä noista kerroista syntyi ajatus mennä yhdessä jollekin käsityökurssille. Ystäväni löysi repun ompelukurssin ja innostuimme osallistumaan!


Kurssi oli kaksipäiväinen ja siinä ommeltiin opettajan suunnittelema reppu. Malli oli siis kaikilla sama, mutta yksityiskohtia pystyi muuttamaan ja tietysti kankaat valitsi jokainen itse. Ennen varsinaista kurssia opettajalta sai myös vinkkejä eri materiaaleista sekä mistä niitä voi ostaa. Mallikappaleen lisäksi meillä oli käytössä kirjallinen ohje sekä tietysti opettajan henkilökohtainen apu koko viikonlopun ajan.


Mallireppu oli yksivärinen, mutta itse halusin tehdä kaksivärisen. Se ei loppujen lopuksi ollut juuri sen työläämpää kuin yksivärinenkään. Alkuun piti vain lisätä yksi työvaihe, jossa kahdesta erivärisestä kankaasta ommeltiin yksi kangaspala. Etutaskun ja kaikki pienemmät yksityiskohdat tein yksivärisestä harmaasta kankaasta. Vuorikankaaksi valikoitui vaalea beige. Repun sisään kokonaisuutta tukevoittamaan laitoin palan vanhaa jumppamattoa.


Reppu on ollut todella aktiivisessa käytössä! Kun viime kesänä vihdoin kyllästyin tähän ja ompelin käyttööni olkalaukun, purin repun yläreunan auki ja vaihdoin jumppamaton huopaan. Totesin olkalaukun kanssa, että huopa on aivan ehdoton näissä ja halusin ommella sellaisen myös tähän reppuun. Pesin samalla repun ja korjasin kaikki ompeleet, jotka jo vähän repsottivat kovan käytön jäljiltä. Nyt se odottelee hyllyllä joku päivä eteen tulevaa reppuinnostusta. :)14 katselukertaa0 kommenttia

Kommentare


bottom of page