top of page

Perhoset ristipistoin

Lankavarastoja tutkiessani löysin ison kasan erilaisia muliinilankoja sekä kahta erilaista aida-kangasta. Sain heti ajatuksen tehdä kolmen ristipistotyön asetelman seinälle. Ryhdyin siis selailemaan Suuri Käsityö -lehtiäni. Olen tilannut lehteä aina silloin tällöin vuodeksi kerrallaan ja löytänyt kirppikseltäkin irtonumeroita, joten ohjeita etsiessäni valinnanvaraa oli. Nämä perhoset kuuluvat kuuden työn sarjaan, mutta seinälleni valitsin vain kolme kauneinta. Ohjeet löytyvät seuraavasti: Nokkosperhonen nro 3/02, pikkukultasiipi nro 2/02 ja neitoperhonen 9/01.

Nokkosperhonen, pikkukultasiipi ja neitoperhonen esittäytyvät:

Täsmälleen ohjeen mukaisia värejä en tietenkään löytänyt langoistani, mutta se ei haittaa, kunhan valittujen lankojen sävyt sopivat keskenään yhteen. Näissä töissä lankojen valitseminen oli melko helppoa, koska värit erosivat selkeästi toisistaan. Jos työssä pitäisi käyttää esimerkiksi useaa vaaleanruskean sävyä, voi niiden valitseminen ollakin hankalampaa.


Aloitin nokkosperhosesta ja tein pistoja muliinilangan kolmella säikeellä. Huomasin sen kuitenkin olleen virheliike, koska säikeet sotkeutuivat helposti keskenään ja pieniruutuinen aidakangas alkoi taistella lankoja vastaan. En halunnut purkaa työtä, joten tein sen loppuun käyttäen kolmea säiettä. Tästä silti viisastuneena pistelin kaksi seuraavaa perhosta käyttäen kahta säiettä.

Koska nämä kaunokaiset ovat niin pieniä (n. 9x12cm2), oli ne helppo ottaa matkalle mukaan ja pistellä vaikka lentokoneessa. Tämän takia ne taisivatkin valmistua niin nopeasti. Valmiiden perhosten ympärille askartelin vielä paspartuut valkoisesta ja mustasta kartongista ja asettelin ne kehyksiin. Kolmesta taulusta tuli kiva kokonaisuus ja nyt ne leijailevat seinälläni ympäri vuoden.

17 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page