top of page

Neulottu hame ja keeppi

Kuvasin yksi päivä itse tekemiäni käsitöitä tätä blogia varten ja hoksasin tämän hauskan vaateyhdistelmän! Eikö olekin kiva kokonaisuus? :) Työt on tosin tehty ihan eri aikoina ja eri paikoissa aivan eri langoilla, mutta yhdessä ne näyttävät suunnitellulta kokonaisuudelta. Hassua! :D


Hameen neulomisen aloitin niin monta vuotta sitten, etten enää edes muista, missä silloin asuin! Valitsemani lanka pääsi myös tämän ikuisuusprojektin kanssa loppumaan, mutta onneksi äitini löysi sitä lisää Facebookin neuleryhmästä ja sain tehtyä työn loppuun! <3


Neuloin hameen ohjeen mukaan tasona. Työn vasen reuna on siis hameen helma ja oikea reuna vyötärö. Kaareva muoto saatiin aikaan lisäämällä silmukoita kiilamaisesti säännöllisin väliajoin. Kun työ oli riittävän pitkä, ommeltiin se ympyräksi. Vyötäröksi valikoitui tuubiresori ja ompelin hameeseen myös vuorikankaan. Lisäsin vielä jälkikäteen sivusaumoihin reiät taskuja varten, purkamalla silmukoita.


Keeppiin käyttämäni langat sain 30-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Sain ystäviltä lahjakortin Snurre-lankakauppaan ja ostin sieltä laadukkaat langat ihan vain itselleni. Itse keepin neuloin ollessani Intiassa työkomennuksella. Kyseessä oli sama vuosi ja koska kuljetan aina jotain käsityötä matkoilla, nappasin tuoreimmat langat mukaan matkalaukkuun ja kaksikuukautisen työrupeaman aikana sain neulottua itselleni keepin.


En valitettavasti muista enää, millä ohjeella sen tein, mutta siinä neulottiin kahden kerroksen aikana yksi leveä raita. Ensimmäisen kerroksen aikana tehtiin langankiertoja ja toisen kerroksen aikana niitä tiputeltiin puikolta pois, jolloin sai aikaan tuollaisen kahden kerroksen korkuisen löysän silmukan. Välikerrokset on tehty tummanharmaalla. Jos tiedät tämän silmukan ja ohjeen, niin vinkkaa minullekin! Voisin joskus käyttää samaa tekniikkaa uudelleen! :)


10 katselukertaa0 kommenttia

תגובות


bottom of page