top of page

Bikinit x2

Kesä se sieltä pian tulee! :)


Tykkään talvesta ja useista talviurheilulajeista, mutta kesä on kyllä silti suosikkini. On niin ihanaa keväällä, kun voi vähentää vaatteita ja pukemisen määrää. Koiran takia ulkona tulee käytyä joka päivä vähintään kolme kertaa ja jossain kohtaa talvea alkaa ainainen takkien yms. pukeminen väsyttämään. Kevät aurinkoisine päivineen antaa toivoa tulevasta kesästä ja nyt onkin hyvä hetki ruveta miettimään tämän kesän vaatteita! Toukokuussa voi usein jo kulkea t-paidassa ja aloittaa luonnonvesissä uimisen, (jos et ole rohkea avannossa kävijä).


Viime kesänä tein ensimmäistä kertaa itselleni uikkarit! Tongin taas vaihteeksi Eurokankaan pala-laareja ja silmiini tarttui ihanat lycra-kankaat; turkoosi ja violetti. Olen valikoiva uikkareiden suhteen enkä usein löydä mieluistani settiä. Viime vuonnakin minulla oli käytössä eri-pari-bikinit. Erityisen ihastunut olen tähän yläosan malliin, sillä se on "turvallinen" päällä ulkona touhutessa ja uidessa. Se myös suojaa herkkää dekoltee-aluetta auringolta. Lisäksi tykkään shortsi-mallisesta alaosasta, joka pysyy päällä ja jotka jalassa voi muutenkin hengailla ulkoilmassa. Päätinpä siis kokeilla monistaa nämä uikkarit.


Tein siis kaavat vanhoista uikkareista. Muutamia huomioita:

  • Aivan ehdottomasti kannattaa käyttää stretch-neulaa! Tavallisella ei tule hyvää tulosta.

  • Turkoosiin shortsiin ompelin vyötärön rypytyslangalla. Tulos ei ollut paras mahdollinen. Varsinkin kastuessaan shortsi tuntuu löystyvän ja sitä joutuu välillä kiskomaan ylemmäs.

  • Liilaan laitoin vyötärölle kuminauhan. En ole käyttänyt lilaa housua vielä kovin montaa kertaa, mutta uskoisin, että kuminauha on parempi kuin rypytys.

  • Shortseihin voisi ommella haarasauman kohtaan suojan nurjalle puolelle, jotta saumat eivät hankaa. Oma mallini on sen verran löysä, ettei tätä ongelmaa ollut, mutta kannattaa ehdottomasti harkita, jos on napakampi malli.

  • Yläosaan ompelin Framilon-nauhan reunoille. En ollut koskaan aiemmin ommellut kyseistä nauhaa, mutta se oli yllättävän helppoa. Kolmiaskel-siksakilla varmistaa sen, että ainakin osa tikeistä osuu nauhaan ja se riittää! Ja tuo se napakkuutta uikkarin reunoihin. Ne pysyvät ryhdikkäästi paikallaan.

Ei ollut ylitsepääsemättömän vaikea projekti. Lycra materiaalina vaatii toki kärsivällisyyttä (ja sen oikean neulan), mutta muuten tämä kangaspalapeli oli kuin mikä tahansa muu vaate. Ja saipa tosiaan täsmälleen oman kokoisen ja parhaan mallisen kuin kaupasta :)


Tsemppiä sinulle, jos uskaltaudut kokeilemaan! Laita ihmeessä viestiä, jos kaipaat jonkin osa-alueen kanssa apua, niin voin koittaa auttaa.


13 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page