top of page

Olimme etsineet keittiöömme pitkään mattoa ja Kirsi ratkaisi ongelman. Hän kutoi meille niin täydellisen mustavalkoisen räsymaton. Matto on meidän kodin helmi ❤️

Räsymatot korissa

Käsinkudotut räsymatot

Olet ilmeisesti etsimässä räsymattoa ja jos haluat, että siitä tulee kotisi oikea helmi, olet juuri oikeassa paikassa. Kik-productsin matot näyttävät hyvälle, ovat napakat ja ihanan pehmeät jalalle.

 

Käytän kutoessa aina myös kierrätettyjä lakanoita, jotka työstän räsyiksi. Räsyjä käyttämällä matosta tulee ryhdikkäämpi ja helpompi käsitellä, ja​ ulkonäköön ne tuovat oman rustiikkisen elementin ja ripauksen oman mummolan lämmintä tunnelmaa.

 

Räsyjen käyttäminen matoissa on ekologista ja vastuullista, sillä se ei kuluta olemassa olevia luonnonvaroja. Rakkaudella huolletusta räsymatosta saat pitkäikäisen ystävän.

 

Kudon kaikki matot tilauksesta. Valitse siis alta maton malli, sille mitat (5 cm välein) ja haluamasi pääty (hapsut tai päärme). Leveydet max 90cm onnistuvat heti ja tätä leveämmät tapauskohtaisesti. Toimitusaika vaihtelee kudontajonon mukaan ja on yleensä joitakin viikkoja. 

 

Voit teettää maton myös malliston ulkopuolelta mittatilaustyönä. Jos siis haluat jotain aivan uniikkia kotiisi, on tämä erinomainen vaihtoehto.

 

Sivun alalaidasta löydät kaikki heti-valmiit vaihtoehdot.

 

Kik-productsin räsymatoille on myönnetty Design from Finland ja Avainlippu -tunnukset.

Mallisto

Heti valmiita räsymattoja

Alla olevat yksittäiskappaleet ovat heti valmiita lähetettäväksi. Kaikkiin kuuluu ilmainen toimitus.

Lisätietoa räsymattojen valmistuksesta

Kudon kaikki räsymatot käsin Savonlinnassa perinteisin menetelmin. Käytän trikookuteiden ja perinteisten räsyjen yhdistelmää, jonka olen itse todennut tuottavan parhaimman laadun matolle.

Teen kaikki maton kudonnan vaiheet itse. Luon loimen, laitan sen kangaspuihin ja kudon maton. Kudonnan jälkeen solmin hapsut ja ompelen tarvittaessa päärmeen. 

Vanhoja pestyjä lakanoita otan vastaan lahjoituksina. Valkoiset ja vaaleammat sävyt päätyvät käsin värjättäviksi, yksiväriset mittatilausmattoihin ja erityisen kirjavista lakanoista kudon uniikkeja yksittäiskappaleita. Lakanat leikkaan kuteiksi sähköleikkurilla, ja lakanan laadusta riippuen saattaa mattoon jäädä pieniä langanpätkiä, jotka asettuvat ajan kanssa aloilleen.

 

Jos haluat, voi mattoon päätyä sinun omia vanhoja lakanoita, jolloin mattoon syntyy taas ihan uudenlainen tarina.

 

Päärmeen kudon samasta räsystä kuin maton, ja ompelen kudonnan jälkeen kaksinkerroin. Sen väri on siis sama kuin kyseisen maton räsyn väri. Päärmeen kuteen työstän kapeammaksi kuin matossa käytettävän räsyn, jotta päärmeestä tulisi mahdollisimman ohut. Se on joka tapauksessa hapsuja paksumpi vaihtoehto, joka on hyvä huomioida esimerkiksi ovien kohdalla.

Lisätietoa malliston matoista

Talvimetsä-malli on kautta aikain Kik-productsin suosituin matto. Se on kuviollinen ja moderni matto. Kuvio toistuu koko maton matkalla ja näyttää erilaiselta maton eri puolilla. Voit siis muuttaa huoneen ilmettä kääntämällä maton ylösalaisin. Kuviollisessa matossa kuteet menevät hieman sisäkkäin, jolloin kokonaisuudesta tulee aavistuksen paksumpi ja pehmeämpi. Loimilangat näkyvät kuviollisessa matossa enemmän kuin perinteisessä.

Talvimetsässä taustaväri on käsin värjättyä (paitsi valkoinen) sekä käsin työstettyä lakanaräsyä ja kuvio on trikookudetta.

Varpunen, Sinisiipi ja Harmaalokki on kudottu perinteiseen palttina-tyyliin. Matot ovat ohuempia ja napakampia kuin Talvimetsä-malliston matot. Loimilangat jäävät myös enemmän piiloon näissä klassisissa malleissa.

Lentävät-sarjan matot kudotaan kolmella kuteella, joista yksi on käsin värjättyä sekä käsin työstettyä lakanaräsyä ja kaksi trikookudetta.

bottom of page