top of page

Virkattu puu

Muutama vuosi sitten innostuin tekemään itselleni ikipuun!


Tämä vihreälehtinen puukasvi ei tarvitse kastelua eikä se kärsi liiasta tai liian vähäisestä auringonvalosta, joten sen voi sijoittaa juuri siihen paikkaan, johon kaipaat kotonasi vihreyttä, mutta johon et välttämättä ole löytänyt siinä viihtyvää oikeaa kasvia.


1. Lehdet virkkasin villalangasta. Jämälaatikosta löytyi kolmea eri väristä vihreää ja jokaisen lehden olen siis virkannut erikseen. Lehden juureen kannattaa jättää pitkät langat eikä siis päätellä niitä, koska niitä tarvitaan seuraavassa vaiheessa.


2. Oksat koostuvat 7-9 lehdestä ja niiden runkona toimii rautalanka. Leikkasin pitkän pätkän rautalankaa ja taitoin sen kahtia. Lehden nurjalle puolelle pujotin pätkän rautalankaa, jonka avulla kiinnitin lehden oksan runkoon. Sitten kieputtelin lehtien juuresta langanpätkät rautalanka oksan ympärille. Aloitin oksan kärjestä, jolloin lankoja tulee lehtien kohdalla aina lisää ympäri kieputettavaksi ja täten oksa paksunee tyveen päin mentäessä - aivan kuin oikeat oksatkin! Oksan loppupää kiinnitetään puun runkoon, joten lankaa ei kannata kieputella ihan loppuun asti. Päättely onnistuu ihan perus umpisolmulla tms.


Oksia kannattaa tehdä P A L J O N, koska sillä saadaan tuuheus puuhun aikaiseksi. Toki, jos haluaa harvemman puun, riittää vähempikin määrä.


3. Puun runkoon tarvitsee minkä tahansa paksun poikkileikkaukseltaan pyöreän tikun, kepin tai tangon sekä ruskeaa kangasta, josta tehdä räsyä aivan kuten räsymattoonkin. Päällystin tangon ensin sanomalehdellä maalarin teipin kanssa. Laitoin juureen useamman kerroksen sanomalehteä, jotta se on paksumpi. Kun muoto on mieluinen, pyörittelin ruskeaa kudetta sanomalehden ympärille. Kannattaa sinne tippa liimaakin laittaa väliin, niin kestää paremmin kasassa.


4. Oksat kiinnitin runkoon teippaamalla rautalangat tankoon kiinni. Tämän jälkeen kieputin viimeiset kerrokset ruskeaa kudetta niiden ympärille, niin kaikki rautalangat jäävät piiloon. Sitten vain tanko kiinni soveltuvaan kukkaruukkuun styroksin sanomalehden tms. avulla ja puusi on valmis! Oksia voi taivutella mielensä mukaisesti ja lehtiäkin kannatti hieman asetella, niin pysyivät paremmin paikoillaan.


Nykyään ikipuuni koristaa studioni lounge-tilaa, mummin vanhan tuolin kanssa.


38 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page