top of page

Vedenkestävät sisustuskorit

Tässä mainio idea kaikille puuvillajämätilkuille! Ommeltuna yhteen kahvipussin kanssa saa ryhdikkään ja vettä kestävän sisustuskorin, jonne voi laittaa vaikka keittiössä yrtit. Nyt kannattaa siis taas (?) ruveta keräilemään kahvipusseja ja laittaa ne kierrätykseen.


Itse käytin isoja papupusseja, sillä niitä meillä menee tässä nykyisessä taloudessa. Nämä ovat siinäkin mielessä hyviä, että ne ovat vähän isompia kuin perinteiset kahvipaketit eli valmiiseen koriin saa mahtumaan kaksi yrttiä vierekkäin sopuisasti. Toki ne pienemmätkin kahvipussit soveltuvat tähän askarteluun ja kannattaa tietysti käyttää niitä, jos niitä jo valmiiksi on, eikä ainakaan ruveta jämäkangasidean takia ostamaan papupusseja ja siihen päälle vielä jauhekonetta yms. :D Siinä menisi kierrätysidea jo vähän ehkä hukkaan ;)


Papupussien lisäksi tarvitset paloja kangasta, yhden palan jokaista kahvipussia kohden. Tai jos palat on oikein pieniä, voit rakentaa useammasta pienestä tilkusta yhden kahvipussin kokoisen palan ja ommella siitä.


Papupussin pohja on n. 14x9cm. Pohjan koko kannattaa mitata käytettävän kahvipussin mukaan, jotta kangas menee sen päälle mahdollisimman napakasti.


  1. Leikkaa ja silitä kaikki kankaat. Itse leikkasin suunnilleen 50x25cm kokoisia paloja puuvillakankaiden jämistä.

  2. Leikkaa kahvipussit 20cm korkuisiksi

  3. Taita kangas oikeat puolet vastakkain puoliksi ja ompele yksi alasauma ja yksi reunasauma

  4. Taita kangas edelleen oikeat puolet vastakkain ja ompele pohjasaumat (ks. kuvasta, miten). Papupussien pohjan sauman pituus on yllä mainittu 9cm. Ommeltavan sauman tulee olla saman pituinen.

  5. Leikkaa ylimääräinen kangas pohjasaumojen ulkopuolelta pois

  6. Käännä kangaskori oikein päin ja asettele kahvipussi sen sisään. Kannattaa asetella pohjan nurkista kangasta paikoilleen, jotta se kohdistuu oikein. Itse pyörittelin pakettia käsissäni useamman kierroksen, niin kohdistus parani koko ajan.

  7. Kun palat ovat kohdakkain, käännä kankaan yläreuna kahvipussin sisään ja taittele siihen päärme. Kannattaa käyttää kangasklipsejä tässä kohtaa, mutta nuppineuloillakin pärjää. Jos tuntuu, että kangasta on korkeussuunnassa liikaa, leikkaa ylimääräinen pois.

  8. Ompele yläkäänne ja tadaa, kori on valmis!


Joidenkin palojen kanssa huomasin, että ne olivat leveyssuunnassa aavistuksen liian isoja. En lähtenyt ompelemaan koko komeutta uudelleen, vaan tein pienen sisäänoton päärmettä ommellessa. Kun sen kohdistaa sivusauman kohtaan, ei sitä edes huomaa lopputuloksessa!


Sitten vaan ompelukone tulille ja joululahjat työn alle!

22 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page