top of page

Ommeltu käsilaukku

Viimeisin vuosi on ollut itselläni monella tapaa erilainen. Muutin huhtikuun lopussa Helsingistä Savonlinnaan, vaihdoin alaa ja menin hetkellisesti asumaan vanhemmilleni. Koko elämä meni uusiksi aika lailla yhdessä yössä.


Myin Helsingissä asunnon lisäksi ison osan tavaroistani ja lopuille ostin varastokopin täältä Savonlinnasta. Olin järjestellyt kaikki tavarat hienosti laatikoihin ja merkinnyt, mitä niissä on sisällä. Ajatus oli, että voisin koska tahansa hakea sieltä minkä tahansa tavaran, jota kokisin tarvitsevani. Ihan näin se ei sitten muuttopäivänä toteutunutkaan ja valtaosa laatikoissa olevista teksteistä jäikin varastossa piiloon.. No, aina ei voi onnistaa :D


Kaipasin vartalon yli menevää käsilaukkua. Käytössäni oli muuttaessa ja siihen aikaan muutenkin pikkureppu, mutta rupesin haikailemaan käsilaukun perään. Tottahan näitä minulta löytyy, mutta varaston tonkiminen ei nyt onnistunut sillä tavalla kuin olin ajatellut ja koin helpommaksi ommella itselleni uuden!


Olin tuona kesänä kesätöissä Savonlinnan Eurokankaassa ja opin todella paljon erilaisista kankaista ja tarvikkeista. Ympäristö oli erittäin inspiroiva ja ompelin silloin varmaan enemmän kuin koko elämäni aikana yhteensä! Yksi inspiraation lähde oli tuo huopakovike, jota voi käyttää mm. reppuihin ja laukkuihin. Halusin kokeilla sitä myös itse ja minullahan oli sopivasti tarve uudelle laukulle!


Kuviollisen kangastilkun löysin palalaarista. Harmaa kangas, josta tein pohjan, sisätaskut ja olkahihnan, on puuvillaa pakalta, kuten myös vuorikangas. Kotoa löytyi sisätaskun vetskari ja olkahihnan metalliosat, ja Pala-Nurkasta ostin magneettilukon. Vuorikankaan ja päällikankaan väliin ompelin sen huopakovikkeen, jolloin laukusta tuli jämäkkä.


Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Huopakovikkeen lisäksi tuli tässä harjoiteltua kuviokohdistusta ja käytin myös ensimmäistä kertaa magneettilukkoa. Laukku on käytännöllinen ja se on jokapäiväisessä käytössä näin kohta vuoden jälkeen :)31 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page