top of page

Kranssi jämälangoista

Taas olisi luvassa jämälankaohje! :) Tämä kranssi sopii käsityökotiin paremmin kuin hyvin ja miksei sitä voisi antaa lahjaksikin jollekin, joka arvostaa ensinnäkin käsitöitä mutta myös värejä, sillä niitä pääsee viljelemään tähän työhön ihan urakalla.

Kranssia varten tarvitset kehikon pohjaksi. Itseltäni löytyi styroxinen kranssi, mutta joku luontoystävällisempi vaihtoehto voisi olla parempi. Pajuista voisi taivutella pyörylän ja taitaa askartelukaupat myydä ihan puisiakin kranssipohjia. Tuskin se maailma yhteen styrox rinkulaankaan kuolee ja parashan on tietysti käyttää sitä, mitä jo valmiiksi kotoa löytyy.


Kehikon lisäksi tarvitset sitten niitä lankoja. Villalangat toimivat tässä parhaiten, sillä niistä tehdään tupsuja, jotka taas ovat kivoimpia tuuheina. Puuvillalangasta ei saa ihan niiin tuuheaa tupsua tai silloin sen tarvitsee ainakin olla paljon pienempi kuin villalangasta tehdyn. Eri kokoja sekoittamalla saat toisaalta lisäilmettä kranssiin ja voisi siellä jokunen paperinarusta tehty tupsukin olla ilahduttamassa.


Tupsuja tehdään paljon. Tein itse aina isossa ryppäässä tupsuja ja kiinnittelin sitten useamman kerralla kehikkoon. Samalla sai värejä laitettua sikin sokin. Värit voi järjestää haluamallaan tavalla. Itse tein tähän tuollaisen sekoituksen, mutta tuli tässä kirjoittaessa mieleen, että voisi ne värit olla vaikka sateenkaaren värien järjestyksessä. Vähän erilainen tulisi, kun valitsisi vaikkapa vain kolme väriä, silloin voisi olla oma kranssi jokaiselle vuodenajalle! Tai entä jos värit olisivat kaikki esim. sinisiä, mutta montaa eri sävyä? Keksitkö vielä jonkun muun idean? Jaa se ihmeessä minullekin, saatan jopa toteuttaa sen :D


Tupsuihin jätin aina pitkän narunpätkän päätteeksi, koska sen avulla tupsut sidotaan kranssiin. Pyöritin lankaa rinkulan ympärille pari kertaa ja solmin päät yhteen. Täten tupsuja pystyy siirtelemään kranssin ympäri ja sommittelemaan värit tupsuja lisäillessä.


Lopuksi tein kranssille ripustusnarun ihan vain letittämällä villalankoja.68 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page