Kauratyyny

Päivitetty: 1. helmik. 2021

Kauralla on yllättävä voima! Se toimii kivun lievitykseen kuumana ja kylmänä sekä rentouttaman kipeitä lihaksia. Olin itsekin alussa hieman skeptinen sen luomuvoimalle, mutta kerta toisensa jälkeen se pääsee yllättämään. Alla ilmainen käsityöohje kauratyynyn ompeluun.


Ohjeessa ommellaan erikseen ulko- ja sisäpussit. Sisäpussi on se, joka lämmitetään mikrossa (tai viilennetään pakastimessa) ja ulkopussi toimii sen suojuksena, jotta kauratyynyn ja ihon väliin ei välttämättä tarvitse jättää enää erikseen mitään kangasta.


Materiaalit

 • Sisäpussi: Kaksi palaa puuvillakangasta 20x62cm

 • Päällinen: Yksi pala kangasta 20x140cm

 • Puuvillaompelulankaa

 • Kauraa noin kilo


Ohje


1. Pese kankaat, leikkaa palat valmiiksi ja silitä ne.


Huomioi, että sisäpussin kangas ja ompelulanka tulee olla puuvillaa. Synteettinen materiaali voi syttyä mikrossa tuleen ja siksi on ehdottoman tärkeää käyttää puuvillaa.


2. Ompele sisäpussi:

 1. Ompele vuorikankaan palat yhteen siten, että toinen kapeista päädyistä jää auki. Muista käyttää puuvillalankaa, sillä polyesterilanka voi syttyä mikrossa tuleen.

 2. Käännä pussi oikein päin ja ompele sen keskelle pituussuunnassa ommel, joka alkaa ja päättyy noin seitsemän sentin päästä molemmista päistä.

 3. Täytä pussista 2/3 kauralla.

 4. Ompele auki jäänyt pääty kiinni.


3. Ompele päällinen:

 1. Ompele päällisen molempiin lyhyihin päihin päärmeet.

 2. Taita kangas pituussuunnassa oikeat puolet vastakkain noin 60 cm matkalta.

 3. Taita kankaan loppupää päällimmäiseksi siten, että päärmeet menevät toistensa yli.

 4. Ompele ja huolittele sivusaumat.

 5. Käännä päällinen oikeinpäin.


4. Sujauta sisäpussi päällisen sisään.


5. Alla vielä tyynyn käyttöohje. Jos annat tyynyn lahjaksi, liitä vastaavanlainen ohje mukaan, jotta saajakin tietää, miten tyynyä kannattaa käyttää :)


Käyttöohje


Kauratyyny


Lämmitysohje: Ota sisäpussi ulos ja laita se vesilasin kanssa mikroon. Lämmitä mikron tehosta riippuen 1-3 minuuttia. Liian kuuma tyyny ei ole mukava ihoa vasten. Sujauta lämmitetty sisäpussi päällisen sisään ja aseta sitten kipeän kohdan päälle.


Varoitus: Testaa sopiva lämmitysaika varovasti, sillä liikaa kuumentuessaan voi tyyny syttyä tuleen! Lämmitä tyyny aina valvottuna. Liian kuumaa tyynyä ei saa jättää helposti syttyvän materiaalin lähelle. Älä lämmitä päällistä mikrossa.


Viilennysohje: Ota sisäpussi ulos tyynystä ja laita se pakastimeen 1-2 tunniksi. Sujauta sisäpussi päällisen sisään ja aseta hoidettavan alueen päälle.Lopuksi


Jäikö joku kohta epäselväksi tai löysitkö virheen? Ota yhteyttä, autan mielelläni!


0 kommenttia