top of page

Kansituolien uusi elämä

Vanhat kansituolit oli jo puoliksi unohdettu mökin vintille. Auringossa valettunut ja osin rikki revennyt kangas ei oikein enää houkutellut istumaan. Teräsputkirunko puisine yksityikohtineen ei kuitenkaan ollut mennyt miksikään ja hoksasimme vanhempieni kanssa, että kangashan voitaisiin uusia!


Kankaaksi valikoitui hauskan pirtsakka raita-kangas, joka on ulkokäyttöön tarkoitettu. Se siis sietää kosteutta ja on riittävän vahva tähän käyttöön. Otin vanhan kankaan irti tuoleista ja leikkasin sen mukaan uudet palat. Samalla rekisteröin tarkasti, miten se on tehty, jotta pystyin kopioimaan tyylin mahdollisimman pitkälle samalla tavalla.


Silitin purjerenkaiden kohtaan kankaan väliin tukinauhaa. Samaa nauhaa käytetään myös esim. purjerengasverhoissa ja itse suosin sitä aina, kun käytän purjerenkaita. Kokonaisuudesta tulee selkeästi napakampi eikä renkaat revi kangasta rikki. Mittasin purjerenkaiden paikat vanhasta kankaasta ja sihtasin ne samoihin kohtiin. Kuminauha on rautakaupasta ostettua kumiköyttä. Paksuus valittiin vanhan kuminauhan mukaan ja siten valikoitui myös purjerenkaiden halkaisijan koko.


Siellä ne nyt ilahduttaa mökin laiturilla! Veneessähän kansituolit on myös passelit ja sinne ymmärtääkseni ne on alunperin tarkoitettukin, nimihän viittaa vahvasti veneilyyn. Hauska projekti ei ollut kovin kallis. Molempien istuinten palat sai kankaasta samalta leveydeltä, eikä hukkaa jäänyt juuri nimeksikään. Lisäksi tuli renkaiden, kumiköyden ja tukinauhan kustannukset. Taisi olla yhteensä noin 100 €.


16 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page