top of page
Matot korissa 3.jpg

Kirsi kuvaili selkeästi menettelytapansa, kertoi hintansa ja antoi ymmärtää, että voimme suunnitella mattoja yhdessä juuri toiveitteni mukaan.

Habitare 2022

Sain kesällä kolmen räsymaton tilauksen kolmen muotoilijan ryhmältä heidän Habitare-osastolleen.

Ensimmäinen matto tuli Sanelma Hihnalan suunnittelemaan sohvaan. Olen nähnyt tästä huonekalusta ensimmäisen version yli 10 vuotta sitten ja ihastunut ajatukseen jo silloin. Matto toimii sohvan kevyenä pehmusteena ja kohdatessaan lattian se jatkaa matkaansa sohvapöydän ali. 

Väriksi haluttiin tumma pohja ja muutama värikäs viiva "sinne tänne". Pohjaksi valikoitui tummanharmaaksi värjätty räsy sekä kolmen trikoon yhdistelmä: musta sekä kaksi erisävyistä harmaata. Viivojen väriksi valitsimme voimakkaan keltaisen trikoon.

Sain myös sohvan kaikki mitat, jotta pystyin suunnittelemaan keltaisten viivojen sijainnit selkänojan, istuinosan ja lattian kohtiin.

Räsymaton väristä tuli upean aaltomainen, johon keltaiset viivat tuovat piristävän otteen!

Habitare Sohvamatto 2.jpg
Habitare Talvimetsä 3.jpg

“Mahtavaa, että Kirsi tekee täydellisesti kokonaisuuteen sopivat matot väri- ja ideakartan pohjalta.”

Habitare Sinisiipi 3.jpg

Sohvamaton lisäksi kolmikko halusi kaksi räsymattoa muiden huonekalujen alle. Tarkoituksena oli luoda kolmen maton kokonaisuus, joka täydentäisi heidän osastoaan.

Sain suunnittelun tueksi osaston värikartan ja lähdimme yhdessä pohtimaan kokonaisuutta.

Toiseksi matoksi valikoitui Talvimetsä, johon valitsimme tummanharmaan ja osaston oman turkoosin sävyn. Sain sävystä RAL-koodin, jonka avulla etsin sopivan värisen trikookuteen.

Kolmanteen mattoon valitsimme sinisen ja mintun sävyt ja tyyliksi Sinisiiven. Matossa liukuu mintun sävyt tummasta vaaleaan.

Koska osaston keramiikan väreihin kuului myös oranssi, halusin sisällyttää sen kolmanteen mattoon. Löysin hyvän sävyn ja kudoin siitä mattoon samantyyppiset raidat "sinne tänne" kuin sohvamattoonkin.

Habitare 2022 järjestettiin 7.-11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa ja kävin vierailemassa osastolla keskiviikkona. Kolmen muotoilijan ryhmä oli toteuttanut upean osastokokonaisuuden, jossa oli mietitty kokonainen sisustus pienine yksityiskohtineen. Matot ovat oleellinen osa sisustamista ja oli huikeaa nähdä omat räsymattoni näin mahtavalla osastolla!

bottom of page